Хижа Македония пленени от бялата магия

Здравейте, един ден моите приятели Явор и Петя ми се обаха само да ми съобщят, че уйкенда щели да ходят на хижа Македония да пантят и да карат ски. Обаждането им беше »»»

Денят на големите пъстърви

Здравейте, любители на мухарския риболов и пъстървата. Винаги в сряда ходя на любимата река, така направих и тази седмица, срещата със Стефан беше по тъмно на обичайното място. Взех го и потеглихме »»»

Мечтания преход през Трионите

Здравейте,от доста време исках да мина по маршрута Боровец-вр.Мусала-Трионите-вр.Малка Мусала-вр.Иречек-вр.Дено-хижа Чакър Войвода. Един хубав ден с моя приятел Мартин решихме да го направим най-накрая. Тръгнахме от Боровец в 8:00 и след по-малко »»»

Екскурзия до Чаирските езера

Здравейте, в средата на юли месец бях поканен да се включа в една много интересна риболовна екскурзия. Групата не беше голяма бяхме общо 7 човека,от които 4 бяхме стари дружки. Тръгнахме от »»»

Първи уйкенд в планината с моя син Пепи

Здравейте, в началото на юни месец с група приятели(Веско,Жана И Велко) решихме да посетим Рибните езера в Рила. Прогнозата за времето беше обнадеждаваща и аз реших да взема сина ми Пепи. Той »»»

вр. Мусала зимно изкачване

Здравейте, с група туристи от Македония март месец направихме зимно изкачване на вр. Мусала. Тръгнахме от Боровец в петък с кабинковия лифт и вечерта преспахме на хижата. Идеята беше другия ден да »»»

Откриване на новия сезон за риболов на пъстърва 2015 год.

Здравейте, днес по традиция се проведе поредното събиране по случай откриването на новия сезон за риболов на пъстърва.Тази година с Васко Панов решихме, че ще бъде много по-добре да бъдем всички на »»»

хижа Яворов-Кончето-хижа Вихрен

Здравейте, в началото на Август месец с жена ми тръгнахме на този преход. Качихме се с джипа до хижа Яворов където бяхме посрешнати от прецедателя на разложкото дружество Радко. С него се »»»

Откриване на пъстървата 2014 год. река Златна Панега

Здравейте, като основоположник на организираните откривания и тази година не изневерих на традицията. Въпреки прогнозата за много ниски температури с мойте приятели и колеги от клуба отново решихме да открием на река »»»

В света на стилхедите ||(отмъщението на мухаря)

Здравейте, не чаках дълго след първият ми излет на стилхед ривър ,за да се върна отново на тази красива река. За този излет се подготвих много старателно .Вързах си мухи и си »»»

 

От София до Мюнхен

IMG_3155

Здравейте, този май месец с моя приятел и колега Стани Мънков имахме възможност да станем част от най-големия мухарски панаир който се провежда в Германия в малкото градче Филщенфелдбрук .На панайра представяхме туристическата си агенция която стартира в началото на годината.Агенцията организира на риболовни екскурзии в Европа и по света като предимно работим с риболовци на муха.IMG_2994

Пътуването мина приятно, бяхме решили да пътуваме два дни като първият ден нашата цел беше град Блед в Словения там мислехме да преспим и на сутринта да продължим за Германия . Така и направихме вечерта отседнахме в малък хостел а за вечеря хапнахме картофена супа с трюфели и невероятни шницели по виенски .Станхме пихме кафе и тръгнахме ,по обяд бяхме в Мюнхен, града ни посрещна с силно затруднен трафик поради текущи ремонти на едното платно за движение ,въпреки това Германия си е Германия и след по малко от 15 минути бяхме в Фелщенфедбрук.Вечерта мина в компанията на нашите колеги и приятели от БФЦ .IMG_2970

Сутринта на входа на панаира имаше огромна опашка от хора които бързаха да влязат и да видят какво ново ще им предложат търговците тази година .Интереса беше огромен .На панаира имаше  представители на всички области засягащи мухарския риболов някой бяха извстни други не чак толкова ,но всички представяха своите най-нови разработки .На първия етаж бяха фирми като Харди,Симмс,Скот,Джи-ем-си,Сйдж и други а на втория етаж бяха връзвачите на мухи там имах честта да се запозная с Игор Станчев а нашия приятел Тео Атанасов провеждаше ежегодното детско училище на ЕФФА  по връзване на мухи.IMG_3071

На двора организаторите бяха изградили плитък басен за кастинг демонстрации.Тук бях свидетел на кастин уроците на легендите Роман Мозер и Чарлс Жардин.Роман Мозер човека чийто филми се разпространиха от Емо Криспин в края на 90-те и беше една легенда от която се учехме всички стоеше на пет метра пред мен и ми обясняваше грешките при кастинг ,чувството беше страхотно !!!Роман Мозер показа ,че човек може да мята с шнур дори и без въдица стига да има желание.IMG_3060

Представянето на Жардин беше приятно подплътено с тънкия английски хумор присъщ на един джентъмен.Стигна се до там ,че сър Чарлс отнесен от обяснения полегна в хладната вода на басейна в които мяташе .Това не го смути ни най-малко и той продължи с демонстрацията.IMG_3137

Двата панаирни дена минаха неусетно и дойде време да събираме щанда .Направихме го с удоволствие защото на следващия ден ни очакваше риболов в Босна .Така приключи нашето първо представяне на международната сцена.

 

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>