Хижа Македония пленени от бялата магия

Здравейте, един ден моите приятели Явор и Петя ми се обаха само да ми съобщят, че уйкенда щели да ходят на хижа Македония да пантят и да карат ски. Обаждането им беше »»»

Денят на големите пъстърви

Здравейте, любители на мухарския риболов и пъстървата. Винаги в сряда ходя на любимата река, така направих и тази седмица, срещата със Стефан беше по тъмно на обичайното място. Взех го и потеглихме »»»

Мечтания преход през Трионите

Здравейте,от доста време исках да мина по маршрута Боровец-вр.Мусала-Трионите-вр.Малка Мусала-вр.Иречек-вр.Дено-хижа Чакър Войвода. Един хубав ден с моя приятел Мартин решихме да го направим най-накрая. Тръгнахме от Боровец в 8:00 и след по-малко »»»

Екскурзия до Чаирските езера

Здравейте, в средата на юли месец бях поканен да се включа в една много интересна риболовна екскурзия. Групата не беше голяма бяхме общо 7 човека,от които 4 бяхме стари дружки. Тръгнахме от »»»

Първи уйкенд в планината с моя син Пепи

Здравейте, в началото на юни месец с група приятели(Веско,Жана И Велко) решихме да посетим Рибните езера в Рила. Прогнозата за времето беше обнадеждаваща и аз реших да взема сина ми Пепи. Той »»»

вр. Мусала зимно изкачване

Здравейте, с група туристи от Македония март месец направихме зимно изкачване на вр. Мусала. Тръгнахме от Боровец в петък с кабинковия лифт и вечерта преспахме на хижата. Идеята беше другия ден да »»»

Откриване на новия сезон за риболов на пъстърва 2015 год.

Здравейте, днес по традиция се проведе поредното събиране по случай откриването на новия сезон за риболов на пъстърва.Тази година с Васко Панов решихме, че ще бъде много по-добре да бъдем всички на »»»

хижа Яворов-Кончето-хижа Вихрен

Здравейте, в началото на Август месец с жена ми тръгнахме на този преход. Качихме се с джипа до хижа Яворов където бяхме посрешнати от прецедателя на разложкото дружество Радко. С него се »»»

Откриване на пъстървата 2014 год. река Златна Панега

Здравейте, като основоположник на организираните откривания и тази година не изневерих на традицията. Въпреки прогнозата за много ниски температури с мойте приятели и колеги от клуба отново решихме да открием на река »»»

В света на стилхедите ||(отмъщението на мухаря)

Здравейте, не чаках дълго след първият ми излет на стилхед ривър ,за да се върна отново на тази красива река. За този излет се подготвих много старателно .Вързах си мухи и си »»»

 

Откриване на пъстървата 2014 год. река Златна Панега

IMG_4055

Здравейте, като основоположник на организираните откривания и тази година не изневерих на традицията. Въпреки прогнозата за много ниски температури с мойте приятели и колеги от клуба отново решихме да открием на река Златна Панега като прекараме уйкенда на открито . Станах рано в петък,приготвих една теджера шкембе, натоварих багажа и жената в джипа и към 13:30 потеглих към реката .Там имах среща с риболовната машина Иван Кънчев, с който щяхме да организираме бивака,огъня и всичко нужно за приятно прекарване на откриването.Пристигнах първи и веднага се заех с опъването на шатрата .Не мина много време и се появи и Ваньо, който донесе дървата за огъня.Бях изненадан колко много сняг има на реката, може би три пъти повече от колкото в София. Веднага седнахме да изпием по ракия както повелява традицията. Ракията беше ледена защото минусовите температури си имат и свойте предимства. Постепенно температурите паднаха значително и дойде време да пробваме новата печка предвидена да топли шатрата .Печката беше просто една надупчена тенекия от сирене,но благодарение на нея термометъра в шатрата показа 21 градуса при външна температура -17 .

IMG_1026

Когато станах на другия ден Ваньо вече беше запалил огъня.Стоплих по едно шкембе и се заехме да правим рибената чорба.Лека полека започнаха да се събират приятелите. Времето летеше неусетно право пропорционално на изпитото вино! Смогчето беше назначен за огняр и се справяше със задачата повече от перфектно,огъня гореше а супата вреше и ухаеше страхотно.Скарата също зае мястото си до котела и празника започна.Виното се лееше с литри, усмивките по лицата на момчетата сгряваха сърцето ми за пореден път а и риболова по реката също не беше лош, който лови хвана, но не и аз.Все някой трябваше да се жертва и да се грижи за доброто настроение на гостите.Лека по-лека хората се разотидоха и останахме само аз,Михаела,Ваньо,Мънков,Пампо и няколко месни момчета.Пихме вино до късно говорихме си за реката,рибите в нея и как тя би могла да храни и трите села по течението и.Така премина тазгодишното откриване на пъстървата,искам да благодаря на всички присъствали :Зандера,Миша,Сашо,Кентавъра,Ицето,Смог,Мънков,Гетов,Ники Славов,Колето,Бенди,Дедо Данчо,Ники,Рони,Ваньо,Ники Джазмена,Злати,Кало,Цецо,Тео и баща му,Сашо от Петревене и др.

Поздрави и наслука.

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>