Хижа Македония пленени от бялата магия

Здравейте, един ден моите приятели Явор и Петя ми се обаха само да ми съобщят, че уйкенда щели да ходят на хижа Македония да пантят и да карат ски. Обаждането им беше »»»

Денят на големите пъстърви

Здравейте, любители на мухарския риболов и пъстървата. Винаги в сряда ходя на любимата река, така направих и тази седмица, срещата със Стефан беше по тъмно на обичайното място. Взех го и потеглихме »»»

Мечтания преход през Трионите

Здравейте,от доста време исках да мина по маршрута Боровец-вр.Мусала-Трионите-вр.Малка Мусала-вр.Иречек-вр.Дено-хижа Чакър Войвода. Един хубав ден с моя приятел Мартин решихме да го направим най-накрая. Тръгнахме от Боровец в 8:00 и след по-малко »»»

Екскурзия до Чаирските езера

Здравейте, в средата на юли месец бях поканен да се включа в една много интересна риболовна екскурзия. Групата не беше голяма бяхме общо 7 човека,от които 4 бяхме стари дружки. Тръгнахме от »»»

Първи уйкенд в планината с моя син Пепи

Здравейте, в началото на юни месец с група приятели(Веско,Жана И Велко) решихме да посетим Рибните езера в Рила. Прогнозата за времето беше обнадеждаваща и аз реших да взема сина ми Пепи. Той »»»

вр. Мусала зимно изкачване

Здравейте, с група туристи от Македония март месец направихме зимно изкачване на вр. Мусала. Тръгнахме от Боровец в петък с кабинковия лифт и вечерта преспахме на хижата. Идеята беше другия ден да »»»

Откриване на новия сезон за риболов на пъстърва 2015 год.

Здравейте, днес по традиция се проведе поредното събиране по случай откриването на новия сезон за риболов на пъстърва.Тази година с Васко Панов решихме, че ще бъде много по-добре да бъдем всички на »»»

хижа Яворов-Кончето-хижа Вихрен

Здравейте, в началото на Август месец с жена ми тръгнахме на този преход. Качихме се с джипа до хижа Яворов където бяхме посрешнати от прецедателя на разложкото дружество Радко. С него се »»»

Откриване на пъстървата 2014 год. река Златна Панега

Здравейте, като основоположник на организираните откривания и тази година не изневерих на традицията. Въпреки прогнозата за много ниски температури с мойте приятели и колеги от клуба отново решихме да открием на река »»»

В света на стилхедите ||(отмъщението на мухаря)

Здравейте, не чаках дълго след първият ми излет на стилхед ривър ,за да се върна отново на тази красива река. За този излет се подготвих много старателно .Вързах си мухи и си »»»

 

Изгубени в камъша

Езеро Йоца

Здравейте, езеро Йоца е едно от многото езера в големия резерват Царска Бара, който е един от най-големите резервати в Сърбия. Намира се в региона Банат в провинцията Войводино. Езерото е било забранено за риболов в продължение на 12 години, освен това е било и обрасло с папур и водорасли и по този начин рибите в него са се запазили и пораснали до чудовищни размери. Риболова в него е разрешен от едва 4 години и за това то е предпочитан риболовен обект от много риболовци ,в езерото има щука,сом,распер,шаран,толстолоб и др.

В средата на ноември ми дойде гениалната идея да направим един риболов на Йоца за щука в началото на декември. Започнах да търся съмишленици и повярвайте ми не търсих много, за броени дни напълнихме не една, а две коли с ентусиасти. В първата бяхме аз ,Роската,Мънков и Димитър Куманов-Смог, а във втората бяха Васко Ламбов,Чичо Ханс и Александър Белоев-Ромпи. И така на 03.12.11 към 10:30 тръгнахме успешно за Сърбия.  Пристигнахме късния следобед и се настанихме в запазената за нас къща, собственика Золи ни посрещна с кайсиева и макарони .На другата сутрин поехме към езерото. Беше рано сутринта точно на зазоряване, нашия на вид учтив хазяйн ни съпроводи до самото езеро, за да не се объркаме някъде по дигите .

Още при пристигането на езерото всички започнахме да се привеждаме в бойна готовност. Бяхме трима мухари и четирима спинингисти. Трябваше да се разпределим в лодките правилно, за да не си пречим. Така и стана спинингистите се качиха в една голяма лодка,аз и Мънков се натоварихме в една средна на размер, а Роската скочи в една дървена лодка без мотор само с едно гребло. По препоръка на Йова(собственика) тръгнахме да търсим местността „Преливач“ където по неговите думи били големите щуки, но на средата на пътя мотора ни, които беше ужасна въздухарка спря да работи .Хванахме се за греблата и започнахме да гребем. Лошото беше, че греблата бяха за кану, а не за лодка с такива размери, но въпреки всичко лодката се понесе леко из блатото. То само по себе си беше невероятно красиво редуваха се тесни коридори в тръстиката с широки чисти места, по които бяха изградени чакала за ловците. Имаше адски много птици, които зимуваха там между тях имаше и няколко двойки лебеди  беше много красиво, обаче ние не бяхме там за да гледаме птиците, а да ловим риба за това решихме да не търсим мястото, което ни препоръчваха, а да ловим пред бунгалото на Йова в самото начало на блатото.

Първите два-три часа хвърляхме покрай тръстиките, но без резултат рибата, като че ли не беше там ,тъкмо да се отдадем на дегостиране на вино и Росен закова първата риба, хубава щука около трите кила. Това малко ни събуди, амбицира и сменихме тактиката. Преместихме се от дълбочините към притките места на блатото и веднага имаше резултат. Мънков хвана риба. Малко след това и аз хванах и като че ли рибите се поразкълваха, но искаха местене .На всяка хваната риба се местехме и на новото място веднага удряше друга. Денят отиваше към своя край и ние се насочихме към приключване. Събрахме се при колите пихме по едно вино и направихме разбор на деня оказа се, че всички сме хванали „доволно“ риби. Вечерта беше отбелязана като силна в календара на Видрите.

На следващия ден всичко се повтори с изключение на това, че намерихме въпросното място с големите риби и наистина Росен успя да хване една щука 5.5 кг. Ловихме до обяд и поехме по обратния път за България.

Направихме си любителски филм трейлъра на които можете да видите по-надоу.


Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>